Пилотен проект на Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) обсъдиха днес

...
Пилотен проект на Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) обсъдиха днес
Коментари Харесай

Община Сливен с покана да се включи в пилотен проект на МБВР 

Пилотен план на Международната банка за възобновяване и развитие (МБВР) обсъдиха през днешния ден на среща зам.-кметът Стоян Марков и представители на банката в България.

Той ще включва осем града от цялата страна, изправени пред общи провокации. Проектът носи името „ Компактни градове в България в поддръжка на дейности против изменението на климата “, като в него е поканена да се включи и община Сливен.

От името на кмета Стефан Радев зам.-кметът Стоян Марков благодари за поканата Общината да се включи в пилотната самодейност, в която ще могат да се обменят положителни практики за позитивно влияние върху климата, нови хрумвания и потвърден опит.

„ Сливен има какво да покаже и има още какво да се осъществя като активност в града. Надяваме се като община да бъдем добър образец в плана, който сте създали. Благодарение на положителното обмисляне през последните пет години, успяхме да ускорим процеса и реализирахме планове, които биха лишили доста повече години “, регистрира зам.-кметът Марков. Той очерта още главните провокации и задачите на Общината в процеса на градоустройственото обмисляне, чиито фокус са ниските въглеродни излъчвания. Сред тях попадат градската подвижност, публичен градски превоз, инфраструктура в пътища, създаване на повече кръгови придвижвания, основаване на повече зелени пространства. Той показа Общия усройствен проект на община Сливен, Плана за устойчива градска подвижност, Плана за интегрирано развиване, в който във връзка с климата са посочени съответни превантивни ограничения против свлачища и наводнения. Община Сливен има и признат Генерален проект за организация на придвижването.

В хода на диалога Карли Вентър, която е част от екипа на банката очерта главните цели на аналитичния план и уточни, че все още той не касае националното равнище, а е ориентиран към партньорство с локалната власт. Целта на плана е да създаде и тества механизъм и повсеместен метод за плътно градско развиване. Тя увери, че екипът й ще се запознае в елементи с плановете на общината и ще се търсят различни решения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР